Főoldal

Egy olyan világban élünk, melyet erősen befolyásolnak az emberek, bár ez nem mindig volt így. A modern emberek milleniák alatt fejlődtek ki vadászok és gyűjtögetők kis csoportjaként. Az őseink vadásztak, halásztak és növényi részeket gyűjtögettek, mielőtt nemesítették a növényeket és háziasították  az állatokat. Ez olyan módon befolyásolta a fajunkat, amit még csak most kezdünk el megérteni.

 

A barlangrajzokon látszik, hogy az állatok iránti tisztelet mindig is fontos volt. A vadászat miatt alakutak ki az első természetvédelmi területek és a halászok szervezték meg a folyók helyreállítását. Az első állatvédelmi szervezeteinket azok a az emberek kezdték, akik empátiát éreztek az állati társaink iránt.

Mostanában az emberek inkább uralkodnak a természet felett és gyakran károsítják. Mégis, mindannyian függünk a természettől, a levegő miatt, amit belélegzünk, a tiszta víz miatt és a kedvező időjárás, miatt ami a növények termesztéséhez szükséges. Sokunk a természetben való felüdülés miatt marad egészséges. Mindannyiunknak meg kell tanulunk a természetet jól kezelni. Ha kedveled a természetből származó ételeket vagy szereted megfigyelni a vadvilágot, te is segíthetsz megőrizni ezeket az erőforrásokat.

 

A vadászok és természet őrök nem mindig dolgoznak össze, pedig muszáj lenne. Az összetűzések felhívják a figyelmet mindenféle veszély helyzetre, mint például a klímaváltozásra. A fenntartható erőforrások használata nem különbözik a megszokott termékektől, viszont jobbak a természet megóvására. Ezért, 2004-ben egy egyesség született Európában az önkormányzatok, vadászok és madár megfigyelők képviselői között. Ezek a csoportok kiemelkedőek a Nemzetközi Unio a Természetvédelemért 1300 organizációja között, amely képviseli a természetvédelmet az Egyesült Nemzetek Szervezeténél. Azért működtetjük ezt a hálózatot, hogy bátorítsuk a természetvédelmet, olyanok által, akiknek hasznuk származik az élő erőforrásokból.